torsdag 21 oktober 2010

Östervångskolans elever flyttar till Tunaskolan

Specialundervisning för elever med hörselnedsättning flyttar från Östervångskolan i Lund till Tunaskolan, några kvarter därifrån. Östervångskolans lokaler har blivit för ålderdomliga.

Huvudman för Östervångsskolan är Specialpedagogiska skolmyndigheten, som efter utredning beslutat sig för att flytta skolans verksamhet.

- Vi har utrett utvecklingsmöjligheterna för verksamheten vid Östervångsskolan och kommit fram till att det bästa valet är just att flytta till en nybyggd fastighet i anslutning till en befintlig kommunal grundskola i Lund, säger Christer Fleur, re-gionchef i Specialpedagogiska skolmyndighetens södra region i ett pressmeddelande.

Diskussioner har under en längre tid förts med Lunds kommun om möjligheterna att förlägga undervisningen i anslutning till någon av kommunens skolor och valet har fallit på Tunaskolan. Planeringen är att Östervångsskolans verksamhet ska flytta in i en nybyggd fastighet i anslutning till eller integrerat med Tunaskolan. Målsättningen är att detta sker höstterminen 2013 eller 2014. Fram till dess fort-sätter Östervångsskolans verksamhet i nuvarande lokaler.

Östervångsskolan har en mer än hundraårig tradition som skola för elever som är döva eller har hörselnedsättning. Det är dock en gammal och K-märkt byggnad, som inte längre fullt ut klarar de hörseltekniska och visuella krav som dagens un-dervisning kräver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar